BeMC en La Rockalienne

maandag 15 mei 2017 09:20:39 Europe/Berlin

Afgelopen weekend stond in het teken van de jongens en meisjes van de lange afstand. Een marathonweekend waarbij van 12 tot en met 14 april de BeMC plaatsvond. De BeMC is, met drie marathons op drie dagen, de hardste mountainbike-race van de Benelux. Een pittige uitdaging voor alle deelnemers, onder hen onze belofte Ignace Sack.

Dag 1 begon met een marathon van 87 kilometer en 2400 hoogtemeters. Om even op te warmen! Ignace had een niet al te goede start en kwam als 110de door aan de bevoorrading, maar wist dit nadien goed te maken en te finishen op een 77ste plaats algemeen en 52ste in de Elite-reeks.

Dag 2 was de langste, met een rit van 100 km en maar liefst 3000 hoogtemeters. Ignace kwam door als 80ste in de bevoorrading en na 50 kilometer moest hij groep na groep lossen. De laatste 10 kilometer gingen dan weer vrij vlot nadat hij véél had gegeten en gedronken. Ignace bolde als 95ste over de finish en 56ste in de Elite-reeks.

Dag 3 was de kortste van de reeks, met 75 kilometer, maar meer dan 2500 hoogtemeters. Als kers op de taart moest dan ook nog eens de muur van Borzée beklommen worden. Niet één maar twe keer! Ignace knalde erop los en reed zich volledig leeg en finishte zéér mooi als 62ste en 41ste in de Elite-reeks. Het resultaat van deze knappe rit is dat Ignace in het algemene klassement heel wat plaatsen goed kon maken en op een knappe 44ste plaats eindigde in deze loodzware BeMC. Dit smaakt naar meer.

La Rockalienne

25 kilometer verderop, in Lierneux, stond Belofte Yenzy Anthuenis aan de start van de marathon La Rockalienne. Een marathon van 80 kilometer met 2200 hoogtemeters. Yenzy deed dit voortreffelijk. Hij fietste 65 kilometer mee vooraan in de kop van de wedstrijd, maar in de laatste 15 kilometer was het beste eraf en moest hij de kopgroep lossen. Toch finishte Yenzy op een knappe zevende plaats.

Een topweekend dus voor onze 2 Beloften Ignace en Yenzy. Proficiat jongens.

Op naar de volgende wedstrijd, de Ssang Yong  MTB Benelux Cup in Eupen.

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals