Belgisch Kampioenschap Erezée

woensdag 26 juli 2017 09:53:02 Europe/Berlin

'De' strijd om de Belgische driekleur, een jaarlijks gebeuren, waar ook onze renners naartoe leven. Place to be was Erezée, waar enkele maanden geleden ook al een WalloniaCup werd verreden. Een prachtig parcours van 4,2 kilometer waarin alles zit wat een mountainbiker leuk vindt. Lange startklim van ongeveer tweehonderd meter en dan het bos in. Up, down, left, right, …. alles zit erin, 190 hoogtemeters per ronde. Knappe realisatie van Simon Guening en zijn crew. Een dikke merci om het BK te redden. Iedereen was er klaar voor! Na de examenperiode, de ultieme uitdaging om te bewijzen of alles onder controle was.

3....2….1…GO..GO..GO

Drie wedstrijden op zondag zoals we gewoon zijn. We waren er natuurlijk al vanaf zaterdag om ook de jongeren aan het werk te zien. Zaterdagavond werd 'as usual' afgesloten met een barbeque aan de teamtent. Een gezellig samenzijn, met een lekker hapje en drankje en heel wat lekkers voor de renners, want daar doen we het voor. Let’s say “Dare2B-Olympia-MTB Team”-time.

Zondagochtend, 9u30, D-day voor Nieuwelingen Rhune en Elias. Het moment om hun kunnen te tonen. Samen met 45 renners stonden ze aan de start voor hun BK. Yes or no … dat zullen we zien na vier ronden. Goede start van Rhune en Elias. Rhune kon vanop de twintigste plaats sterk oprukken naar de top vijftien. Elias volgde op de 25ste plaats. Rhune had een sterke tweede wedstrijdhelft en kon zijn opmars flink doorzetten. Op die manier kon hij zéér knap finishen op de twaalfde plaats. Elias eindigde op een 27ste plaats.

Volgende afspraak was 11u15: de start van de Junioren Titus, Leander en Lizander. Ook zij stonden gespannen aan de start. 42 starters waarvan Titus sterk uit de startblokken schoot. Hij zat meteen rond de vijftiende plaats, gevolgd door Lizander en Leander. Vijf ronden zou de wedstrijd duren. Hard labeur voor deze jonge snaken. Beetje bij beetje begon het zware klimwerk zijn tol te eisen en kwam iedereen op zijn positie terecht. Titus eindigde op een 21ste plaats, gevolgd door Lizander op plaats 25 en Leander op plaats dertig.

Last but not least, om 15u00, de start van onze Beloften Yenzy, Onno, Tom, Bram en Ignace. De start volgde vijf minuten na de start van de Elite-renners. 35 Beloften zouden uitmaken wie de tricolore-trui zou mogen aantrekken. Hiervoor moesten ze gedurende zeven ronden alles eruit persen. Snelle startklim en dan rechtsaf, het bos in waar alles op een lint werd getrokken. Bram, Ignace, Onno, Yenzy en Tom konden eraan beginnen. Al snel waren de topfavorieten weg, maar dan vormde zich een mooi Dare2b-Olympia-treintje van vier renners: Bram, Ignace, Yenzy en Onno waren de passagiers. Onno moest als eerste afhaken wegens buikkrampen, maar kon gelukkig toch in de wedstrijd blijven. Na een uur wedstrijd was er een zware valpartij van Yenzy, die meteen ook de wedstrijd moest verlaten. Onderzoek in het hospitaal wees op een zware verstuiking van de pols en gelukkig geen breuk. Veel beterschap Yenzy. Van het treintje bleven nog enkel Bram en Ignace over. Dit bleef zo tot de laatste ronde. Dan brak de veer bij Bram en moest hij de rol lossen. Ignace zette zijn opmars verder en wist een zéér mooie dertiende plaats te bemachtigen. Even later bolde Bram als zeventiende over de meet. Onno finishte als 25ste en Tom als 26ste.

We hebben drie zeer mooie wedstrijden gezien, waarin iedereen het beste van zichzelf heeft gegeven. Proficiat Dare2b-Olympia-jongens! Alvast ook een dikke proficiat aan alle nieuwe Belgische kampioenen!

Nu even uitrusten want volgende week is de afspraak in het welbefaamde Houffalize.

 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals