Bertrix - La Hallonienne

dinsdag 18 april 2017 09:17:00 Europe/Berlin

Bertrix

Voor sommigen was het paaseieren rapen, voor anderen harde business op de mountainbike. Voor Belofte Yenzy Anthuenis stond er een dubbel weekend op het programma. Yenzy  stond zondagnamiddag aan de start van de GSkin Mountainbike Trophy in Bertrix, een open reeks met een wedstrijd van 90 minuten. Met een vijftigtal renners stonden ze aan de start. Yenzy werd als allerlaatste afgeroepen. Hij had een goede start en kwam na de eerste ronde door op de zevende plaats. Gedurende de wedstrijd kon hij nog één plaats goedmaken waardoor hij als zesde wist te finishen. Knap resultaat, wetende dat Yenzy maar op 90% heeft gereden, om zijn krachten te sparen voor de volgende dag. Hij had een goed gevoel tijdens de wedstrijd en dat stelde hem zéér tevreden, wetende dat er de volgende dag, paasmaandag, een marathon van zeventing kilometer op het programma stond.

La Hallonienne

Op paasmaandag werd de marathon 'La Hallonienne' te Vielsalm gereden. Een wedstrijd over verschillende afstanden. Junior Titus Top en broer Ono Top kwamen aan de start van de 45 kilomteter wedstrijd, belofte Yenzy Anthuenis kwam aan de start van de zeventig kilometer marathon. Yenzy was alvast goed opgewarmd door de wedstrijd van zondag in Bertrix. Het weer was alvast geen goede bondgenoot! Ijskoud en véél regen en wind maakten er een superzware wedstrijd van. Yenzy was goed gestart en na dertig kilometer zat Yenzy in de top twintig. Maar het koude weer begon zijn tol te eisen en één voor één moesten renners afstappen met onderkoelingsverschijnselen. Zo ook verdween Yenzy uit de wedstrijd en moest warmere oorden opzoeken.

Titus en Onno Top waren ondertussen ook aan hun wedstrijd over 45 kilometer begonnen. Beide renners deden het supergoed in hun reeks. Titus behaalde een zeer knappe derde plaats bij de Junioren. Ook Onno wist een derde plaats te behalen bij de Beloften. Knap gedaan van de broertjes Top.

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals