Cimes de Waimes - G-Skin Wallonia Cup

vrijdag 26 mei 2017 08:55:11 Europe/Berlin

Een prachtige hemelvaartsdag. Je staat vroeg op om op tijd bij de wedstrijd te zijn. GPS zegt dat je zeker een uur te vroeg zal zijn. Voorzitter op tijd opgehaal. 140 kilometer op schema afgelegd. File!! Zwaar ongeval ter hoogte van Herstal …. No way back, alles vast … Drie kilometer afgelegd in twee uur tijd. Ondertussen vernomen dat de wedstrijd van de Nieuwelingen al verlaat was aangezien ook de mensen van de Wielerbond niet aanwezig waren, maar helaas haalden we deze uitgestelde start niet. Zelfs de aankomst hebben we niet gehaald. Enige optie was terugkeren, na 5u30 in de wagen terug op originele vertrekplaats. Wij hebben uitsluitend auto's op een rijtje gezien.

Maar, ... onze renners hebben het wel fantastisch gedaan. Het verslag bestaat dus uit hun reacties, en die zijn puur en eerlijk.

In Verviers stond Elias De Wael aan de start van de G-Skin Walonia Cup bij de Nieuwelingen. 35 starters ready to go … Dit is zijn verhaal: "Start was middelmatig, schoot van de pedaal af, paar plaatsen verloren en wat rechtgezet op de startklim. Onderweg nog een paar plaatsen verloren, op de klimmen een paar opgehaald. Laatste ronde samen met Sieben ingegaan, hij moest al snel lossen en op de laatste klim, in het begin was hij nergens te bespeuren en op het laatste deel zat hij weer bij mij, ook al was ik op goed tempo aan het rijden, de laatste paar 100 meters alles gegeven, Sieben kwam er nog over, maar dan was het op bij mij, en hij had nog reserves en sprintte zo weg. Ik ben achttiende van de 35 geworden, waar ik toch wel content mee ben gezien het zware en lange parcours. Ik wil ook de trouwe supporters, die ondanks de file hebben moeten terugkeren naar huis, toch bedanken om tijd vrij te maken om te supporteren."

Een beetje verder, in Waimes was het de beurt aan Yenzy Anthuenis, voor ZIJN marathon, de Cimes de Waimes. Na twee jaar afwezigheid op de kalender, was het eindelijk weer eens marathon op deze wondermooie plaats, laat het ons de Yenzy-plaats noemen. BINGO deze keer, Yenzy reed een beresterke marathon die hij wist af te sluiten met een overwinning bij de Beloften en een vijfde plaats in het algemene klasssement. Dit was zijn commentaar na afloop: "Alles is zeer goed verlopen. Lange tijd met de tweede groep kunnen meerijden en halverwege de wedstrijd mijn tempo iets geminderd en zo eerste belofte en vijfde algemeen geworden. Het gevoel zat goed."

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals