Flanders XCO Langdorp

maandag 4 september 2017 14:08:33 Europe/Berlin

Afgelopen weekend, 3 september 2017, werd  de vierde manche van de Flanders XCO-series verreden. Place to be was het  legendarische en voor iedereen bekende Langdorp in Vlaams-Brabant. Hier is het velen onder ons allemaal met de dikke-bandenraces allemaal begonnen. Pittige klimmetjes en snelle afdalingen tussen de bomen… meer moet dat niet zijn.

Zes supergemotiveerde renners aan de start. Een start die ze enkele dagen voorheen ook  al hadden genomen, … op school weliswaar.

Nieuwelingen  Rhune Clynen en Elias De Wael waren om 11 uur als eersten aan de beurt. Vakantie voorbij, dus volle  focus op het parcours. En of ze dit kennen. 32 starters voor vijf ronden. Een geweldige start van Rhune, gevolgd door Elias. Na enkele ronden moest Rhune wel een beetje gas terugnemen omwille van zijn blitsstart. Toch kon hij mooi stand houden in de top vijftien. Elias maakte aansluiting met de top twintig. Na vijf ronden finishte Rhune op een knappe vijftiende plaats en Elias op een 22ste plaats.

Om 13u00 mochten Junioren Titus Top en Lizander Cardyn zich in de startbox begeven. Lizander hoopte alvast op een betere prestatie dan vorig jaar, toen hij betrokken was in een valpartij en véél plaatsen verloor. Go go … Ze stonden met 27 aan de start, goed voor zes ronden. Titus en Lizander waren beiden goed vertrokken. Lizander meteen in de top tien, gevolgd door Titus. Helaas was er een serieuze valpartij van Titus. Hij probeerde nog om verder te rijden, maar moest toch enkele honderden meter verder de strijd staken. Intussen had Lizander bijna aansluiting met de kopgroep, met zicht op een zesde plaats. Hij vocht voor wat hij waard was en moest in de laatste ronde nog een valpartij trotseren. Gelukkig zonder erg, maar zijn naaste achtervolger kwam wel héél dichtbij. Uiteindelijk kon hij zijn positie behouden en finishen op een zéér verdiende zevende plaats.

Laatste wedstrijd van de dag was deze van de U23-boys Onno Top en Tom Hulme. Ook zij kennen het parcours, dus knallen was de boodschap. Pech in de verkenning zorgde ervoor dat Onno niet kon starten. Tom stond dus met 31 collega-renners aan de start. Voor hen stonden er acht ronden op het menu. Tom komt uit een examen-periode van drie weken en wist niet echt wat er verwacht kon worden. De eerste drie ronden gingen vlot voor Tom, maar dan ging het kaarsje uit. Tom beet hard van zich af en voltooide de wedstrijd op een 23ste plaats en daarmee de elfde Belofte.

Dit was het dan, de voorlaatste manche van de Flanders Cup.  Op naar de laatste manche op 1 Oktober 2017. Ondertussen hebben we ook nog de XCE Eliminator Wereldbeker wedstrijd in Antwerpen en de Ssang Yong Benelux Cup in Sittard, alsook het BK Marathon in Bouillon. 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals