Flanders XCO Moerbeke & RDHF Malmedy

dinsdag 27 juni 2017 15:17:49 Europe/Berlin

Flanders XCO-series @ Moerbeke-Waas. Zoals het is: nul hoogtemeters, een track van 3,3 kilometer met een carrousel (spinnenweb-track) op het middenplein. Veel stof en los zand, een plattelands-parkoers, maar er moet wel gestreden worden. Vooral voor de Oost-Vlamingen, want  voor hen werd in deze wedstrijd de kampioenentrui van Oost-Vlaanderen uitgedeeld. Spanning  genoeg om mooie wedstrijden te zien. Deze manche komt jammer genoeg vlak na het einde van, voor sommigen zelfs nog midenin, de examenperiode. Is de conditie nog OK of niet?

Om 11 uur de start van de Nieuwelingen, met Elias en Rhune. Veertig strijdwaardige starters klaar voor zes ronden. Allebei goed gestart. Rhune maakte een drietal valpartijen, maar wist toch terug te vechten. Haasje over met Elias, welles nietes,… en uiteindelijk wist Rhune toch te finishen als 21ste, gevolgd door Elias als 23ste. Elias wist hierbij wel de vierde plaats te behalen in het Provinciaal Kampioenschap. Knappe resultaten!

Net na de middag, om 13 uur, was wel een speciaal moment. Een heroptreden van Lizander Cardyn na een gecompliceerde vingerbreuk in de eerste WalloniaCup in Dinant en out of  race tot vandaag. Lizanders 'honger' om terug te koersen was enorm  en hij was dan ook zeer blij om terug in de Dare2b-groep te  zijn. Lizander trainde zich letterlijk kapot op de 'rollen' en was superblij toen hij het groene licht kreeg om terug op zijn 'habitat Olympia-bike' te mogen trainen. Vandaag dus de eerste grote test of alles 'up-t-date'  was. Eveneens aan de start waren Leander De Baere en Titus Top. Ook voor hen een wederoptreden na de examenperiode. Ze waren met 33 aan de start. Allemaal goed vertrokken. Lizander als allerlaatste, omwille van geen deelname in de vorige wedstrijd. Snelle start van Titus, gevolgd door Leander en Lizander. Na enkele ronden sloeg de motor van Lizander helemaal aan en kon hij aan zijn opmars beginnen. Eén voor één begon hij renners op te rapen. Ook Titus en Leander reden een knappe wedstrijd. We mogen niet vergeten dat zij allemaal net uit de examens komen. Lizander kwam als zeventiende over de finish, gevolgd door Titus als achttiende en Leander als twintigste

Om 15 uur de start van de Beloften. Onno, Tom, Bram en Ignace waren present. Ook hier was de examenperiode nog niet helemaal afgewerkt, Bram moet nog twee examens afwerken in de volgende week (dus echt tot het gaatje 30 juni). Ook hier was spanning voor de Oost-Vlaamse titel.

Ze stonden met 22 renners aan de start. As leeuwen stormden ze naar de eerste bocht naar rechts. Iedereen overleefde de eerste doortocht. Bram kwam als eerste door, gevolgd door Ignace, Onno en Tom. Al snel maakte Ignace enkele valpartijen. Na de derde valpartij besliste Ignace dan ook om uit de wedstrijd te stappen. Ondertussen was het een wedstrijd in de wedstrijd. Bram reed intussen op de derde plaats voor het Provinciaal Kampioenschap. Hij had een goede bondgenoot aan Leonard Van Dessel. Hierdoor kwam de tweede plaats  voor het PK in zicht. Doorbijten,afzien en volhouden was de boodschap. Ondertussen moest ook Onno Top de wedstrijd staken. Hij werd misselijk en nam de slimme beslissing om uit de wedstrijd te stappen. Bram kwam uiteindelijk als vierde Belofte over de finish, meteen goed voor een tweede plaats in het Provinciale Kampioenschap Oost-Vlaanderen. Tom finishte als zevende Belofte.

Knappe prestaties van onze renners ! Toch alweer een zilveren medaille op het Provinciale Kampioenschap!

Raid des Hautes Fagnes, Malmedy

MAAR, er was  méér. In Malmedy reed Yenzy Anthuenis zich naar een gouden medaille bij de Beloften in de marathon Raid des Hautes Fagnes. Alweer een superprestatie van Yenzy, waarmee dit reeds zijn derde  overwinning is dit seizoen. Na afloop wist Yenzy dit te vertellen: "Mijn wedstrijd begon goed. Ik zat direct mee in de kopgroep. Eéntje was er sterk, die moesten we laten rijden. Boven op de startklim kwamen we dus met vier. In dit groepje kon ik blijven zitten tot de laatste vijftien kilometer. Dan was er een strijd met nog een andere belofte. Ik voelde dat hij het lastig kreeg en niet meer kon overnemen.Op de voorlaatste helling hield ik een zéér strak tempo aan. Meteen had ik een gaatje, wat ik kon vast houden tot aan de finish. Zeer tevreden met deze overwinning."

Dikke proficiat voor Yenzy!

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals