Flanders XCO Ravels

maandag 2 oktober 2017 17:42:41 Europe/Berlin

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen werd, zoals gewoonlijk, verreden op het bochtige circuit te Ravels. Een toch wel zware dobber als allerlaatste. Vooral de 'bochtjes' zullen in de beentjes kruipen, maar liefst 146 bochten per ronde. Alles, maar ook alles geven, is de boodschap. Het is de laatste! Ondanks de laatste race kon er in het klassement toch nog wel één en ander verloren of gewonnen worden. Dus alle hens aan dek … 

Elias had een vijftiende plaats in zijn klassement te verdedigen. Ze stonden met 24 renners aan de start. Vier ronden en héél veel bochten later zouden we de uitslag weten. Het was vooral singletrack, dus een goede start was belangrijk. Elias reed de ganse wedstrijd rond de achttiende à negentiende plaats. Na vier ronden moest hij er nog een millimeterspurt uithalen die hij met 10 centimeter verloor.Elias finishte als achttiende. Uiteindelijk kon Elias nog een plaatsje opschuiven in het algemene klassement en eindigen op een veertiende plaats. Goed gedaan Elias, nu mag de riem of de ketting er voor even af.

Bij de junioren stonden zestien renners aan de start. Ook zij mochten hun bochtentechniek tonen. Lizander startte zeer goed en was meteen mee in de kopgroep, maar aan het einde van de eerste ronde onderuit gereden met een ketting eraf en bezeerde knie tot gevolg. Daarna iets te snel willen terugkomen en stil gevallen. Iets verderop volgde Leander, gevolgd door Titus. Aan het eind van de zesde ronde werd Lizander elfde, Leander twaalfde en Titus veertiende. Ook voor jullie rust vanaf nu.

Om 15 uur was er de laatste wedstrijd waar Tom aan de start stond. Voor Tom meteen ook het Provinciale Kampioenschap. Zestien Elites en U23 aan de start voor zeven ronden. Reken zelf maar uit hoeveel bochten dat zijn. Een wedstrijd in de wedstrijd dus. Tom finishte als veertiende, maar behaalde wel een bronzen medaille in zijn Provinciaal Kampioenschap. Knap gedaan Tom.

Ziezo, het zit erop. Nu allemaal een welverdiende rust. Tot binnenkort …

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals