Raceverslag 5 maart 2017

maandag 6 maart 2017 09:34:01 Europe/Berlin

Vandaag werd er op twee verschillende fronten gestreden. Onze Nieuwelingen, Rhune Clynen en Elias De Wael stonden aan de start in de 'Open reeks' tijdens de Flanders Youth-series in Dessel terwijl de Beloften,Yenzy Anthuenis en Tom Hulme aan de start in de Duathlon te Berendrecht kwamen.

Weer of geen weer, starten moesten ze. Voor hen die in de voormiddag aan de bak moesten was er nog zon, in de namiddag werd deze geruild voor regen.

Vroeg in de morgen, om 9u15 mochten Rhune en Elias zich aan de start melden voor hun wedstrijd. 27 renners aan de start voor één uur wedstrijd. Beiden waren goed gestart en wisten wat hen te doen stond het komende uur. Ik laat hen verder zelf uitleggen hoe hun wedstrijd is verlopen.

We beginnen met de jongste der jongsten, Rhune Clynen: "Vandaag open wedstrijd in Dessel, een mooi parcours met veel singletracks! Bij de start werd ik een beetje opgehouden in de eerste bocht, als 20ste kwam ik door. Daarna naar het groepje van Elias gereden. Elias en ik hebben heel de wedstrijd samen gereden, we hebben samengewerkt op de rechte stukken. De laatste ronde hebben we gestreden om de plaatsen, waar ik uiteindelijk de beste was. Ik finishte als negende. Ik reed met een goed gevoel na een zware trainingsweek met hierin een stage met de ploeg in Malmedy. Ik heb me goed geamuseerd, dat is het belangrijkste! Volgende week wedstrijd in Dinant, dat wordt andere koek! Proficiat aan mijn teamie Elias die ook een knappe wedstrijd reed!"

Dit is Elias zijn verhaal: "Vandaag wedstrijd in Dessel. Na een goede start als dertiende doorgekomen. Eigen tempo gezocht. Samen met Rhune naar de finale gereden, had een tactiek in het hoofd om de laatste bocht de deur dicht te doen maar hij ging noch via het struikgewas binnendoor en haalde me in en ook de persoon voor mij. Het laatste rechte stuk voor de BMX-sectie kon hij nog een kloof slaan, omdat de persoon voor mij trager reed en ik net niet kon passeren en zo is Rhune juist voor mij geëindigd. Ik finishte als tiende."

Aan de andere kant van Antwerpen, in Berendrecht, werd een duathlon gehouden. Helaas was hier de regen van de partij, wat niet echt in het voordeel van de deelnemers was. 151 deelnemers aan de start voor een duathlon van 3,8 kilometer lopen, gevolgd door 22 kilometer fietsen en dan nog eens 3,8 kilometer lopen. Een zware opdracht in deze weersomstandigheden, maar Yenzy bracht het tot een zéér goed einde. Hij finishte als tiende in 1u43min26sec. Knappe prestatie.Dit is Yenzy zijn verhaal na afloop: "Mijn duathlon is goed verlopen. In de regen gestart en in de regen geëindigd. Met een 150-tal man vertrokken. Met het eerste deel lopen goed vertrokken en als twintigste gewisseld, daarna een goeie inhaalwedstrijd gereden op de mountainbike en als twaalfde begonnen aan het tweede loopdeel en daarbij nog twee man ingehaald en als tiende geëindigd. Ik  ben tevreden over mijn wedstrijd en laat volgende week Dinant maar komen." 

Tom Hulme nam, nam samen met zijn vriendin, deel aan de korte afstand in de categorie Duo’s. Zij wisten zich als vijftiende te plaatsen, en zesde in hun categorie.  Ook voor hen een mooi resultaat, wetende dat hun deelname enkel voor de 'fun' was.

Ziezo, de kop is eraf. Volgende week afspraak voor het serieuze werk,  de eerste manche van de G-Skin WalloniaCup in Dinant. Tot dan.

 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals