Raceweekend 11-15 augustus

woensdag 16 augustus 2017 14:17:11 Europe/Berlin

Het verlengde weekend bracht sommige van onze renners op het idee eens gek te doen en op de mountainbike te springen. De één al wat zotter dan de ander.

Junior Lizander Cardyn stond op vrijdagnamiddag 11 augustus aan de start van de "Driedaagse Mountainbike van Vlaanderen" om en rond Oudenaarde. Een driedaagse die volledig wordt afgewerkt in de Vlaamse Ardennen. Een race die te vergelijken is met de BeMC, maar dan in een Vlaamse versie. Kenners weten wat dit betekent: afzien. Vanaf 15u00  werd de proloog verreden over een afstand van 3,1 kilometer en om te beginnen slechts dertig hoogtemeters. Alvast veel toppers aan de start, waaronder Lizander. Hij klokte een zéér mooie veertiende tijd op de 149 deelnemers. Dit geeft hem een mooie startpositie voor 's anderdaags. Want dan staat een rit van 148 kilometer op het programma met meer dan 2460 hoogtemeters. Da's andere koek. 

De koninginnerit op dag twee in de "Mountainbike Van Vlaanderen" was  er ééntje om U tegen te zeggen. 148 lastige kilometers en 2460 hoogtemeters verder wist Lizander Cardyn te finishen op een zeer mooie 27ste plaats, in een tijd van 6u30min. Lizander reed een zeer constante wedstrijd en was na afloop zeer tevreden, maar ook zeer 'kapot'. Een goede nachtrust zal welgekomen zijn. De derde rit is er ééntje van 100 kilometer en 1600 hoogtemeters. Lizander werd daarin knap achttiende . Proficiat Lizander, je hebt dit zéér knap gedaan!

Op zondag 13 augustus kwam ook Nieuweling Elias De Wael in actie. Hij nam deel aan de chronorace Gomzé-Andoumont oftewel 'La Bataille des Ardennes', een chronorace over 60 kilometer, in de categorie 16-18 jarigen. Daarin werd Elias knap derde . Hierdoor werd hij ook eerste Nieuweling. Elias heeft dus de slag om de Ardennen overleefd en is zeer tevreden.

Op OLV-Hemelvaartsdag, 15 augustus, achtte Belofte Yenzy Anthuenis zijn moment gekomen om nog eens een marathon te rijden. Hij koos ervoor om aan de start te staan van de 'BeMC-marathon' die werd verreden om en rond Bertrix. Yenzy koos voor de vijftig kilometer wedstrijd. Het parcours was weliswaar ineens drastisch veranderd door de hevige regenval tien minuten voor de start. Sommige stukken bergop waren zelfs niet te berijden. Toch wist Yenzy te eindigen na 2u19min. op een verdiende achtste plaats op 55 deelnemers. Knappe prestatie na tien dagen hard werken op de Lokerse feesten!

Volgend weekend is er alweer een Ssang Yong Benelux Cup in het mooie Kluisbergen. Iedereen welkom, het is vlakbij ….. Tot dan.

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals