Raceweekend: Marathon Flobecq - GSkin Wallonia Cup Baraque Fraiture,

maandag 12 juni 2017 09:28:29 Europe/Berlin

Alweer een dubbel weekend. Yenzy Anthuenis op zaterdag en Elias De Wael en Ignace Sack op zondag. Druk druk druk …..

Belofte Yenzy Anyhuenis, kwam afgelopen zaterdag aan de start van de Chronorace van 80 kilometer in het Waalse Flobecq, net over de taalgrens, een onderdeel van de Transcollines-wedstrijden.

Een chronorace, dus dat wil zeggen alleen vertrekken en je eigen tempo zoeken. Dit is iets waar Yenzy zeer goed in geslaagd is. In eerste instantie werd Yenzy op de tweede plaats  gezet in de uitslag, maar na controle van de tijdsregistratie werd Yenzy terecht de overwinning toegewezen. Goed, beter, …best! Hij finishte na 3 uur 26 minuten met een gemiddelde van 23,8 km/u. Na afloop van de wedstrijd wist Yenzy te vertellen dat hij hiermee zeer tevreden is. Nu voorbereiden naar Raid des Hautes Fagnes te Malmedy, was zijn afsluiter. "Ik wil alvast een beter resultaat dan vorig jaar (vierde)". Dat belooft. Goed bezig Yenzy!!

Een beetje verderop, eumh zo een 210 kilometer, stonden op zondagmorgen Elias De Wael en Ignace Sack aan de start van de laatste manche van de GSkin Wallonia Cup aan de Baraque Fraiture, het hoogste topje van de provincie Luxemburg. De top ligt op 651 meter hoogte, dus onze renners wisten wat hen te doen stond. Ze kregen alvast de morele en mentale steun van hun studerende collega’s die tussen de boeken zaten verstrengeld.

Op een zwaar en lastig, maar oh zo mooi parcours stonden 37 nieuwelingen aan de start. Ik laat Elias aan het woord om zijn wedstrijd te beschrijven: "Afgeroepen als vijftiende op de derde rij. Mijn start was goed, maar ik werd verschillende keren opgehouden. Ongeveer als 26ste doorgekomen na de start. Dan de hele tijd posities opgeschoven. Skipiste bolde voor geen meter omhoog, afdalingen gingen heel goed. Laatste ronde, een beetje verval. Voorlaatste en laatste afdaling zeer rap proberen doen, goed gelukt. Voorlaatste en laatste klim alles gegeven, met resultaat achttiende van de 37. Ben er tevreden mee."

Om 15.00u stonden er 24 Elites en Beloftes aan de start van het, voor hen, nieuwe parcours op de skipiste van de Baraque Fraiture. Een premiere, maar daar wisten ze wel raad mee. De opdracht was zes ronden te overbruggen. Ignace had een geweldig goede start, een kopstart. Halfweg koers speelde de onderrug een beetje op, maar naargelang de wedstrijd vorderde kon hij toch nog een vijftal plaatsen goed maken om als zevende Belofte te finishen. Hiermee behaald hij ook de zevende plaats in het eindklassement. Knappe prestatie. 

Op naar de volgende wedstrijden, het Provinciaal Kampioenschap te Moerbeke-Waas. Iedereen is alvast welkom.

 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals