Ssang Yong Benelux Cup Sittard en XCE Antwerpen

maandag 25 september 2017 17:49:42 Europe/Berlin

Afgelopen weekend stond Junior Lizander Cardyn aan de start van de laatste manche van de Ssang Yong Benelux Cup te Sittard. Naar Nederlandse normen toch een redelijk zwaar parcours waarin zowel klim-als daalwerk aan de orde was.

Voor Lizander een uitdaging. Helaas liep het in de verkenning al mis. Een valpartij zorgde voor een bezeerde plos en lekke band. De lekke band was snel verholpen, de pols baarde hem meer zorgen. Toch maar gestart, maar  vrij snel was het  duidelijk dat het niet zijn dagje zou worden. Al snel moest Lizander de rol lossen en overgaan op “overlevings-modus”. Volgens Lizander een wedstrijd om snel te vergeten en de focus te zetten op volgende week. Dan is het zijn laatste wedstrijd van het seizoen, de laatste manche van de Flanders XCO-series gereden te Ravels.

In Antwerpen werd de laatste manche van de UCI XCE Wereldbeker gereden. Op de startlist  stonden zowel Beloften Tom Hulme als Bram Creve. Het deelnemersveld was er ééntje om U tegen te zeggen. Alle buitenlandse wereldtoppers waren op de afspraak. Afzien was de boodschap. Eerst een tijdritje om een plaats te veroveren in de “heats”. Bram kon een selectie in de heats afdwingen door een goede “time-trial” te rijden, waarin hij op de laatste rechte lijn naar de finish een topspeed van 45 km/u behaalde. Tom viel net buiten de selectie, maar was blij met de opgedane ervaring.

In de kwartfinale was het meteen heel serieus en kwam Bram uit tegen drie buitenlandse renners, waaronder de uiteindelijke winnaar. Goed gestart, maar na een ronde was het duidelijk dat het iets te snel ging. Bram finishte als vierde en “game over”. Hij probeerde te recupereren voor de shorttrack XCC race dertig minuten later, maar hierin bleek al snel dat het vat totaal leeg was. Na tien min besliste Bram wijselijk om te stoppen. Misschien hadden de laatste drie weken schoolstage en de aanwezige verkoudheid toch iets te veel energie opgeslorpt.  Uiteindelijk werd Bram veertiende .Bram was toch blij dat hij heeft deelgenomen aan een “mountainbike-onderdeel” dat hem nauw aan het hart ligt. Nu de riem eraf en de fiets wisselen voor de masterproef !

In het Luxemburgse Bertrix kwamen de gebroeders Top aan de start van de Cup 5 wedstrijd. Junior Titus Top werd 6de en Belofte Onno Top werd 8ste. Knap gedaan !

Nu op naar de laatste van het seizoen. De Flanders XCO-series wedstrijd in Ravels, meteen ook het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen!

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals