Verslag Flanders XCO-series Pepingen

maandag 27 maart 2017 19:25:48 Europe/Berlin

De eerste manche van de Flanders XCO-series wordt zoals van oudsher gereden in het Vlaams-Brabantse heuvelland Pepingen. De vraag was alweer hoe de weergoden ons gezind zouden zijn. Deze keer hadden we een fantastische meevaller en een zéér mooie zondag. Op de aanwezigheidslijst stonden Elias De Wael (nieuweling), Leander De Baere en Titus Top ( junioren), Onno Top, Tom Hulme en Bram Creve (beloften). Zij zouden de kleuren van het Dare2b-Olympia-MTB Team verdedigen. Intussen kunnen we ook melden dat de operatie van junior Lizander Cardyn goed verlopen is en dat de revalidatie kan beginnen. Veel succes toegewenst aan Lizander. Als 'surprise' was hij zelfs aanwezig om zijn teamies aan te moedigen.

Heuveltje op en heuveltje af zou het worden op het toch wel intensieve parcours, gevolgd door even alles geven op de baan boven het parcours. Het lijkt niks, maar wordt na afloop toch wel als zwaar omschreven. Iedereen was er dus klaar voor ...

Afspraak om 11u00 voor de start van de Nieuwelingen. Elias was de enige Dare2b-Olympia Nieuweling, maar geen probleem, hij zou het wel redden. Een aanloopronde en vijf volle toeren. Goed gestart en klaar voor een egale wedstrijd om als vijftiende over de finish te bollen.

Om 13u00 was er de start van de Junioren. Titus en Leander kregen een aanloopronde en zeven volle ronden voorgeschoteld. Titus deek meteen de Top tien binnen, gevolgd door Leander op vijftien. Titus had een lastige klant aan Joppe de Vries die de ganse wedstrijd in het wiel bleef zitten. De laatste ronde bleek Titus het laken naar zich toe te trekken, tot een schuiver in één van de laatste bochten Titus verplichtte even voet aan grond te zetten. Genoeg om alles terug bijeen te laten komen. De grootste pijl van Titus was op dat moment al verschoten. Toch kwam hij nog op een zéér verdienstelijke en knap bevochten tiende plaats binnen. Leander bolde iets later als vijftiende over de finish.

Om 15u00 was de start van de Beloften. Normaal gezien zou ook Yenzy Anthuenis aan de start staan, maar die moest omwille van ziekte op het laatste moment afhaken. Aan de start dus, Onno, Tom en Bram. Goed voor een aanloopronde en negen knap lastige ronden. Knappe start van Bram, gevolgd door Onno en Tom. Na enkele ronden kwamen Onno en Bram samen te zitten, en een goede samenwerking was op til. Tot Onno halt moest houden in de technische zone voor een wiel-wissel. Onno wist echter een knappe remonte te maken en over Bram te gaan. Onno vocht zich knap terug naar positie zeven. Even later bolde Bram als achtste over de finish, verder gevolgd door Tom als negende. Knappe wedstrijd gezien. 

Ziezo, dat was de eerste Flanders XCO-wedstrijd. Volgende week alweer een GskinWallonia Cup in Bastogne. Tot dan!

 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals