Verslag G-Skin Wallonia Cup Bastogne

maandag 3 april 2017 19:47:40 Europe/Berlin

Wat doe je op een oud motorcross-circuit, zonder motor…? Een MTB-wedstrijd organiseren natuurlijk. Zo gezegd, zo gedaan. En zo ontstond de G-Skin WalloniaCup in Bastogne. Deze legendarische plaats, met een oorlogsverleden, maakte dit weekend deel uit van de derde manche van de G-Skin Wallonia Cup.

School- en examenperikelen zorgden er wel voor dat we met een 'limited-version' aan de start stonden. Enkel Nieuwelingen Rhune Clynen en Elias De Wael en Belofte Ignace Sack waren aanwezig.

39 enthousiaste Nieuwelingen stonden om 10u30 aan de start, klaar voor drie ronden. Het ganse pak startte goed op weg naar de eerste hindernis, een smal tunneltje onder een oude 'jump van het motorcross-circuit'. Elias en Rhune hadden onmiddellijk het goede ritme te pakken en wisten zich in positie dertien en twintig te zetten. Ze reden ook een constante wedstrijd waardoor ze  ook in deze positie over de finish bolden. Elias als dertiende en Rhune als twintigste.

Om 15u00 was er de start van de Belofte-renners. Hier moest Ignace Sack op zijn ééntje de kleuren van het Dare2b-Olympia-MTB Team verdedigen. Negentien beloften aan de start, goed voor zes ronden mountainbike-plezier op de wortelige ondergrond. Hard afzien met een hardtail, wist Ignace te vertellen. Na de start kwam Ignace door op positie dertien, maar wist naargelang de wedstrijd vorderde toch een plaats te winnen om als twaalfde over de finish te bollen.

Zo, alweer een manche achter de rug. Volgende week nog 'serieuzer' werk. Dan komt de eerste manche van de Ssang Yong GP MTB Stad Beringen (een wedstrijd uit de Benelux Cup) op de proppen. Dit is een UCI C2-wedstrijd. 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals