Verslag G-Skin Wallonia Cup Dinant

vrijdag 17 maart 2017 08:05:15 Europe/Berlin

Aan de oever van de Maas, daar werd de officiële start gegeven van het nieuwe mountainbikeseizoen. De eerste manche van de G-Skin Wallonia Cup in Dinant was hiervoor het decor. De alom gekende lange en zware startklim stond garant voor een pittige start, gevolgd door een parkoers, tot aan de hoogste toppen van Dinant, met een lengte van om en bij de acht kilometer. Zware koek dus om te verteren. Geen nood, dit hebben ze geweten.

Om 10u30 was er de eerste start voor onze Nieuwelingen Rhune Clynen - voor wie het zijn debuut is in deze reeks - en Elias De Wael, die aan zijn tweede jaar begint bij de Nieuwelingen. Beide knapen reden een zeer constante wedstrijd waarin Elias finishte als negentiende en Rhune als zesentwintigste.

Klokslag 12u30 werden de Junioren aan de start verwacht. Ook hier een debuut voor Titus Top, die vorige week reeds een overwinning behaalde in Bertrix, vergezeld van de tweedejaars Junioren Leander De Baere en Lizander Cardyn. Iedereen had een  goede start en kwam goed boven na de startklim. Helaas sloeg dan het noodlot toe voor Lizander. Hij kwam ten val en brak daarbij zijn middelvinger. Bezoek aan het 'Hopital de Dinant' wees uit dat toch een operatie noodzakelijk zal zijn om de breuk goed te herstellen. We wensen Lizander alvast een spoedig herstel! Ondertussen ging de wedstrijd verder en wist Titus een knappe zestiende plaats te behalen en Leander een 34ste.

Zoals reeds vermeld, rond koffietijd om 15 uur werden onze Beloften aan de start geroepen. Ook hier een debuut voor Onno Top  en Yenzy Anthuenis als eerstejaars, die het gezelschap kregen van Tom Hulme als tweedejaars, Bram Creve als derdejaars en Ignace Sack als laatstejaars Belofte. Een startronde en vier volledige ronden stonden op het menu. Iedereen had de startklim goed verteerd en kon beginnen aan het serieuze werk. Yenzy , Bram, Ignace,Ono en Tom, ... in deze volgorde gingen ze eraan beginnen. De volgorde veranderde de volgende ronde, Ignace op 18, Bram 19, Yenzy 20 en Onno 25. Tom had af te rekenen met een lekke band, net voorbij de materiaalzone en had geen andere keuze  dan te voet terug te keren en de wedstrijd te verlaten.  Ignace was aan een zeer goede opmars bezig en kwam de top vijftien binnen, op zéér korte afstand gevolgd door Yenzy. Onno volgde iets verderop voor Bram. Ignace knalde hard door en wist beslag te leggen op een top vijftien, gevolgd door Yenzy, Onno en  Bram.

Ziezo de kop is eraf. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Op naar de volgende race in Ottignies.

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals