Verslag G-Skin Wallonia Cup Ottignies

dinsdag 21 maart 2017 10:04:41 Europe/Berlin

Vandaag alweer de tweede manche van de G-Skin Wallonia Cup, georganiseerd in het dromerige “Bois de Rêves” te Ottignies. Eeen weelderig bos van 67 hectare, gelegen in Waals-Brabant, waar kilometers mountainbike-plezier kunnen beleefd worden. Ook het Belgische Kampioenschap werd hier reed twee keer georganiseerd. Het ideale scenario dus voor een boeiende zondag mountainbike. Here we go ….

As usual, om 10u30 de start van de Nieuwelingen. Rhune Clynen en Elias De Wael waren present en mochten als eersten het bos ontdekken. Dit deden ze samen met vijftig andere Nieuwelingen. Goed om weten is dat het parkoers gedeeltelijk hertekend was en niet meer rond de legendarische vijver  ging. Drie klimmen, knappe afdalingen en veel technische stukken lagen op het menu. Knappe start van onze jongsten, die zich goed konden plaatsen in het gedrum van de start, want alles moest door een flessenhals de eerste beklimming. Na vier ronden werd Rhune héél knap zestiende, gevolgd door Elias op een mooie 23ste plaats. Na de race lagen de studieboeken opnieuw te wachten, want deze jongens hebben morgen hun eerste examens. Proficiat met de race en succes met de examens.

Net na de middag mochten de Junioren Titus Top en Leander De Baere zich aan de start melden voor hun “spelletje in het bos”. Afwezige was de geblesseerde Lizander Cardyn. We hopen hem snel terug te zien. Voor hen lagen vijf lastige ronden te wachten. Ook Titus en Leander moesten de smalle startlijn overleven, en dan de klim overleven naar de befaamde “put”. Hier stonden veel supporters ! Eens in de put was het snel weer aanzetten voor de lange klim naar boven, waar de vrijwilligers stonden voor de bevoorrading. Een welgekomen drink- en eetmoment. Bij deze toch een welgemeende “dank u” aan de mensen van de bevoorrading om dit week na week te doen ! Resultaat van deze race was dat Titus Top een knalprestatie leverde en zich als negende over de finish jumpte. Leander De Baere volgde iets later, maar een definitieve uitslag was er op het moment van huiswaarts rijden nog niet. Het was net zoals vorige week een administratieve warboel, maar we klagen niet en we vernemen het later wel.

Om 15u00 mochten de Beloften Yenzy Anthuenis, Onno Top, Bram Creve en Ignace Sack zich aanmelden voor hun ritje in het droombos. Tom Hulme moest passen voor deze wedstrijd. Behalve Onno, wist iedereen hier reeds de weg, gezien de vorige manches en Belgisch Kampioenschap. Alweer veel geharrewar aan  de start, maar iedereen kon goed vertrekken. Zes ronden afzien in het droombos was de boodschap. Na de eerste ronde kwamen ze in deze volgorde door : Yenzy, Bram, Ignace en Onno. Halfweg  wisselden de posities en kwam Ignace in het spoor van Yenzy, gevolgd door Bram en Onno. Uiteindelijk was de positie aan de meet Yenzy, Ignace, Onno en Bram. Yenzy finishte vermoedelijk rond de vijftiende plaats, voor de overige posities  zullen we moeten wachten op de officiële uitslag van onze franstalige collega’s. In alle geval een super move van onze “beer” Yenzy, maar ook een mooie race gezien van de collega-renners Ignace, Onno en Bram .

We hebben vandaag alweer een zéér knappe wedstrijd gezien, waar iedereen zich weer tot het uiterste gegeven heeft . Dikke chapeau voor onze jonge knapen. Volgende afspraak is volgende week, voor de eerste manche van de Flanders XCO series in Pepingen. Tot dan ……

 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals