Verslag G-Skin Wallonia Cup Erezée - Marathon Ambleve

maandag 8 mei 2017 09:16:38 Europe/Berlin

G-Skin Wallonia Cup

De vijfde manche van de G-Skin Wallonia Cup werd dit weekend verreden in Erezée. Een mooi dorpje in de Ardennen, nabij Marche-en Famenne waar ook binnenkort het Belgische Kampioenschap wordt verreden. Een algemene repetitie dus voor onze renners op dit toch wel loodzware parcours in de bossen van Erezée. Een super mooi parkoers, met een pittige ondergrond, die niet zo makkelijk bolt. Een waardig BK-parkoers, maar wel ééntje om U tegen te zeggen. Zo gezegd, zo gedaan …

Om 10u30 de start voor onze Nieuwelingen Rhune en Elias. Een pak youngsters aan de start. Goed voor vier ronden, wat bij afloop wel iets té veel bleek te zijn. Niet getreurd, het was een superzware wedstrijd waarbij je alle renners naar het einde van de wedstrijd zag vechten om te overleven. Rhune en Elias hebben dit allebei super volbracht. Rhune finishte als veertiende, Elias als zeventiende

Om 12u30 werd Leander de Baere aan de start verwacht.Zijn collega Titus Top was afgelopen week ziek geweest en besliste op het laatste moment toch niet te starten, waarvoor alle begrip. Het was dus aan Leander om de kleuren van het Dare2b-Olympia-MTB Team te verdedigen. Leander wist dit tot een goed einde te brengen en finishte mooi als 21ste.

Last but not least, om 15u00, nog steeds onder een bewolkte hemel, maar met een prikkelende zon, de start van de Elite en Beloften. Aan de start Beloften Onno Top, Bram Creve en Ignace Sack. Een beetje een chaotische aankondiging van het aantal ronden, uiteindelijk bleken het er zeven te zijn, wat resulteerde in een wedstrijd van twee uur. Zowel Bram, Ignace als Onno waren zeer goed gestart. De eerste ronde was voor Bram, gevolgd door Ignace en Onno. Naargelang de wedstrijd vorderde kwam Ignace sterk opzetten en reed zich naar de zesde plaats. Bram op plaats acht, gevolgd door  Onno op tien. Een superlange wedstrijd, waarin Ignace zéér knap naar een welverdiende zesde plaats wist te rijden. Onno finishte mooi op een elfde plaats, gevolgd door Bram op een twaalfde plaats.

Ambleve Legende Marathon

Een beetje verderop, in Aywaille, kwam Belofte Yenzy Anthuenis aan de start van de 'Ambleve Legende Marathon'. Een wedstrijd over 77 kilometer en 2100 hoogtemeter. Spek naar de bek van Yenzy. Hij wist dit tot een zéér goed einde te brengen. Yenzy finishte als zevende algemeen, na kleppers als Joris Massaer en Robby De Bock. In de U23 reeks wist Yenzy alweer een tweede plaats te bemachtigen. Super prestatie!

Ziezo, alweer een prachtig weekend achter de rug, waarin toch weeral mooie resultaten zijn behaald. Hiermee mogen we best tevreden zijn.

Volgend weekend zijn alle ogen gericht op Belofte Ignace Sack. Hij komt aan de start van de welbefaamde “BeMC”, de Belgian Mountainbike Challenge. Een 3-daagse marathonreeks, waarin 87, 100 en 75 kilometer moeten worden afgelegd. We wensen hem alvast héél veel succes.

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals