Verslag G-Skin Wallonia Cup Cuesmes

maandag 24 april 2017 09:28:41 Europe/Berlin

Alweer een mijnterril om te bedwingen, maar ook dit keer geen probleem voor onze jonge knapen. Ze waren er klaar voor. Afspraak deze keer was de oude mijnterril in Cuesmes, nabij Mons., ook wel beter gekend als de 'Borinage'. Een oude steenkoolmijn met een top die op 107 meter ligt. Onze boys wisten dus wat er hen te wachten stond. Hard werken en afzien ...

Dit weekend stonden zeven van de tien renners aan de start. Afwezigen waren de gekwetste, maar steeds beter herstellende Lizander Cardyn, Ignace Sack die in volle voorbereiding is voor de driedaagse BeMC, en op het laatst afmeldende Tom Hulme wegens ziekte.

As usual, om 10u30 de start van de Nieuwelingen met Rhune Clynen en Elias De Wael. Alweer een massa renners aan de start, maar de lange aanloop zorgt ervoor dat alles op zijn plaats komt voor de eerste hindernissen. Zo gezegd, zo gedaan, maar wel met een beetje een geïmproviseerde start. Een official moest de start organiseren, en ik werd aangeduid om de startlijn aan te duiden en er over te waken dat ze bleven staan ... want die lijn was er ook niet. Nu ja, dat was met plezier gedaan. Start om 10u45 dus ... Iedereen supersnel weg en dat leverde een enorme stofwolk op. Drie ronden kregen ze voorgeschoven. Klimmen, dalen, klimmen, dalen ... drie ronden lang, maar ze deden het voortreffelijk. Een valpartij van Elias zorgde wel voor wat technische problemen, de remhendel van de voorrem was afgebroken, maar Elias wist zich toch te behelpen tot aan de technische zone, waar alles voorlopig kon hersteld worden. Uiteindelijk wist Rhune te finishen op een zeventiende plaats, gevolgd door de pech hebbende Elias op een welverdiende 26ste plaats. Knap gedaan jongens!

Om 12u30 was er de start van de Junioren Titus Top en Leander De Baere. Vier loodzware ronden om te volbrengen. Deze start verliep vlekkeloos, waardoor ze op tijd de terril konden bestormen. Ook hier zat iedereen snel op zijn plaats, alhoewel Titus een beetje flirte met de top tien. Net wel, net niet, maar uiteindelijk wist hij zich toch mooi op de negende plaats te nestelen. Leander hield ook mooi stand en finishte als veertiende.

Rond 15u00 zwakte het zonnetje een beetje af, maar dat kon de pret niet bederven voor Yenzy Anthuenis, Onno Top en Bram Creve. Ook voor hen het zware parcours, dat volgens hen even lastig, of zelfs lastiger is, dan dat van afgelopen Benelux Cup in Beringen. Zes ronden, 250 hoogtemeter per ronde, tel maar …. Iedereen goed vertrokken, op naar de eerste steile klim. Op het einde van de startstrook liep het echter  mis voor Onno, afgelopen ketting, maar gelukkig snel weer opgelegd, klaar voor een achtervolging. Yenzy 13, Bram 14, Onno 16 ... Op naar ronde 2, 3, 4, 5… Yenzy had een iets mindere dag en moest wat plaatsen toegeven. Bram rukte op naar de top tien, gevolgd door  Onno, die een zeer sterke remonte maakte. Uiteindelijk kon Bram nog een plaatsje winnen en finishte mooi als negende, gevolgd door Onno op plaats elf en Yenzy op plaats veertien. Super!!

 

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals