Artikelen 1 tot 10 van 28 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Flanders XCO Ravels

maandag 2 oktober 2017 17:42:41 Europe/Berlin

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen werd, zoals gewoonlijk, verreden op het bochtige circuit te Ravels. Een toch wel zware dobber als allerlaatste. Vooral de 'bochtjes' zullen in de beentjes kruipen, maar liefst 146 bochten per ronde. Alles, maar ook alles geven, is de boodschap. Het is de laatste! Ondanks de laatste race kon er in het klassement toch nog wel één en ander verloren of gewonnen worden. Dus alle hens aan dek … 

Elias had een vijftiende plaats in zijn klassement te verdedigen. Ze stonden met 24 renners aan de start. Vier ronden en héél veel bochten later zouden we de uitslag weten. Het was vooral singletrack, dus een goede start was belangrijk. Elias reed de ganse wedstrijd rond de achttiende à negentiende plaats. Na vier ronden moest hij er nog een millimeterspurt uithalen die hij met 10 centimeter verloor.Elias finishte als achttiende. Uiteindelijk kon Elias nog een plaatsje opschuiven in het algemene klassement en eindigen op een veertiende plaats. Goed gedaan Elias, nu mag de riem of de ketting er voor even af.

Bij de junioren stonden zestien renners aan de start. Ook zij mochten hun bochtentechniek tonen. Lizander startte zeer goed en was meteen mee in de kopgroep, maar aan het einde van de eerste ronde onderuit gereden met een ketting eraf en bezeerde knie tot gevolg. Daarna iets te snel willen terugkomen en stil gevallen. Iets verderop volgde Leander, gevolgd door Titus. Aan het eind van de zesde ronde werd Lizander elfde, Leander twaalfde en Titus veertiende. Ook voor jullie rust vanaf nu.

Om 15 uur was er de laatste wedstrijd waar Tom aan de start stond. Voor Tom meteen ook het Provinciale Kampioenschap. Zestien Elites en U23 aan de start voor zeven ronden. Reken zelf maar uit hoeveel bochten dat zijn. Een wedstrijd in de wedstrijd dus. Tom finishte als veertiende, maar behaalde wel een bronzen medaille in zijn Provinciaal Kampioenschap. Knap gedaan Tom.

Ziezo, het zit erop. Nu allemaal een welverdiende rust. Tot binnenkort …

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Ssang Yong Benelux Cup Sittard en XCE Antwerpen

maandag 25 september 2017 17:49:42 Europe/Berlin

Afgelopen weekend stond Junior Lizander Cardyn aan de start van de laatste manche van de Ssang Yong Benelux Cup te Sittard. Naar Nederlandse normen toch een redelijk zwaar parcours waarin zowel klim-als daalwerk aan de orde was.

Voor Lizander een uitdaging. Helaas liep het in de verkenning al mis. Een valpartij zorgde voor een bezeerde plos en lekke band. De lekke band was snel verholpen, de pols baarde hem meer zorgen. Toch maar gestart, maar  vrij snel was het  duidelijk dat het niet zijn dagje zou worden. Al snel moest Lizander de rol lossen en overgaan op “overlevings-modus”. Volgens Lizander een wedstrijd om snel te vergeten en de focus te zetten op volgende week. Dan is het zijn laatste wedstrijd van het seizoen, de laatste manche van de Flanders XCO-series gereden te Ravels.

In Antwerpen werd de laatste manche van de UCI XCE Wereldbeker gereden. Op de startlist  stonden zowel Beloften Tom Hulme als Bram Creve. Het deelnemersveld was er ééntje om U tegen te zeggen. Alle buitenlandse wereldtoppers waren op de afspraak. Afzien was de boodschap. Eerst een tijdritje om een plaats te veroveren in de “heats”. Bram kon een selectie in de heats afdwingen door een goede “time-trial” te rijden, waarin hij op de laatste rechte lijn naar de finish een topspeed van 45 km/u behaalde. Tom viel net buiten de selectie, maar was blij met de opgedane ervaring.

In de kwartfinale was het meteen heel serieus en kwam Bram uit tegen drie buitenlandse renners, waaronder de uiteindelijke winnaar. Goed gestart, maar na een ronde was het duidelijk dat het iets te snel ging. Bram finishte als vierde en “game over”. Hij probeerde te recupereren voor de shorttrack XCC race dertig minuten later, maar hierin bleek al snel dat het vat totaal leeg was. Na tien min besliste Bram wijselijk om te stoppen. Misschien hadden de laatste drie weken schoolstage en de aanwezige verkoudheid toch iets te veel energie opgeslorpt.  Uiteindelijk werd Bram veertiende .Bram was toch blij dat hij heeft deelgenomen aan een “mountainbike-onderdeel” dat hem nauw aan het hart ligt. Nu de riem eraf en de fiets wisselen voor de masterproef !

In het Luxemburgse Bertrix kwamen de gebroeders Top aan de start van de Cup 5 wedstrijd. Junior Titus Top werd 6de en Belofte Onno Top werd 8ste. Knap gedaan !

Nu op naar de laatste van het seizoen. De Flanders XCO-series wedstrijd in Ravels, meteen ook het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Grand Raid Godefroy

maandag 11 september 2017 14:22:39 Europe/Berlin

De Grand Raid Godefroy-marathon van zeventig kilometer was een zware editie. Lizander en Yenzy startten allebei zeer goed en zaten meteen mee in de kopgroep. Ze konden lange tijd samen rijden, maar Yenzy kende echter een pechdag en reed lek. Lizander wist goed stand te houden en kon een mooie strijd voeren voor de zesde plaats. Deze kon hij ook behalen na 3u 23min wedstrijd. Hiermee was hij ook de tweede junior in deze zware wedstrijd.

Yenzy sluit zijn marathon-seizoen af met drie overwinningen bij de beloften en een tweede plaats in het BAMS-eindklassement.

Een dikke proficiat aan beide 'mud-devils'!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Flanders XCO Langdorp

maandag 4 september 2017 14:08:33 Europe/Berlin

Afgelopen weekend, 3 september 2017, werd  de vierde manche van de Flanders XCO-series verreden. Place to be was het  legendarische en voor iedereen bekende Langdorp in Vlaams-Brabant. Hier is het velen onder ons allemaal met de dikke-bandenraces allemaal begonnen. Pittige klimmetjes en snelle afdalingen tussen de bomen… meer moet dat niet zijn.

Zes supergemotiveerde renners aan de start. Een start die ze enkele dagen voorheen ook  al hadden genomen, … op school weliswaar.

Nieuwelingen  Rhune Clynen en Elias De Wael waren om 11 uur als eersten aan de beurt. Vakantie voorbij, dus volle  focus op het parcours. En of ze dit kennen. 32 starters voor vijf ronden. Een geweldige start van Rhune, gevolgd door Elias. Na enkele ronden moest Rhune wel een beetje gas terugnemen omwille van zijn blitsstart. Toch kon hij mooi stand houden in de top vijftien. Elias maakte aansluiting met de top twintig. Na vijf ronden finishte Rhune op een knappe vijftiende plaats en Elias op een 22ste plaats.

Om 13u00 mochten Junioren Titus Top en Lizander Cardyn zich in de startbox begeven. Lizander hoopte alvast op een betere prestatie dan vorig jaar, toen hij betrokken was in een valpartij en véél plaatsen verloor. Go go … Ze stonden met 27 aan de start, goed voor zes ronden. Titus en Lizander waren beiden goed vertrokken. Lizander meteen in de top tien, gevolgd door Titus. Helaas was er een serieuze valpartij van Titus. Hij probeerde nog om verder te rijden, maar moest toch enkele honderden meter verder de strijd staken. Intussen had Lizander bijna aansluiting met de kopgroep, met zicht op een zesde plaats. Hij vocht voor wat hij waard was en moest in de laatste ronde nog een valpartij trotseren. Gelukkig zonder erg, maar zijn naaste achtervolger kwam wel héél dichtbij. Uiteindelijk kon hij zijn positie behouden en finishen op een zéér verdiende zevende plaats.

Laatste wedstrijd van de dag was deze van de U23-boys Onno Top en Tom Hulme. Ook zij kennen het parcours, dus knallen was de boodschap. Pech in de verkenning zorgde ervoor dat Onno niet kon starten. Tom stond dus met 31 collega-renners aan de start. Voor hen stonden er acht ronden op het menu. Tom komt uit een examen-periode van drie weken en wist niet echt wat er verwacht kon worden. De eerste drie ronden gingen vlot voor Tom, maar dan ging het kaarsje uit. Tom beet hard van zich af en voltooide de wedstrijd op een 23ste plaats en daarmee de elfde Belofte.

Dit was het dan, de voorlaatste manche van de Flanders Cup.  Op naar de laatste manche op 1 Oktober 2017. Ondertussen hebben we ook nog de XCE Eliminator Wereldbeker wedstrijd in Antwerpen en de Ssang Yong Benelux Cup in Sittard, alsook het BK Marathon in Bouillon. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Raceweekend 11-15 augustus

woensdag 16 augustus 2017 14:17:11 Europe/Berlin

Het verlengde weekend bracht sommige van onze renners op het idee eens gek te doen en op de mountainbike te springen. De één al wat zotter dan de ander.

Junior Lizander Cardyn stond op vrijdagnamiddag 11 augustus aan de start van de "Driedaagse Mountainbike van Vlaanderen" om en rond Oudenaarde. Een driedaagse die volledig wordt afgewerkt in de Vlaamse Ardennen. Een race die te vergelijken is met de BeMC, maar dan in een Vlaamse versie. Kenners weten wat dit betekent: afzien. Vanaf 15u00  werd de proloog verreden over een afstand van 3,1 kilometer en om te beginnen slechts dertig hoogtemeters. Alvast veel toppers aan de start, waaronder Lizander. Hij klokte een zéér mooie veertiende tijd op de 149 deelnemers. Dit geeft hem een mooie startpositie voor 's anderdaags. Want dan staat een rit van 148 kilometer op het programma met meer dan 2460 hoogtemeters. Da's andere koek. 

De koninginnerit op dag twee in de "Mountainbike Van Vlaanderen" was  er ééntje om U tegen te zeggen. 148 lastige kilometers en 2460 hoogtemeters verder wist Lizander Cardyn te finishen op een zeer mooie 27ste plaats, in een tijd van 6u30min. Lizander reed een zeer constante wedstrijd en was na afloop zeer tevreden, maar ook zeer 'kapot'. Een goede nachtrust zal welgekomen zijn. De derde rit is er ééntje van 100 kilometer en 1600 hoogtemeters. Lizander werd daarin knap achttiende . Proficiat Lizander, je hebt dit zéér knap gedaan!

Op zondag 13 augustus kwam ook Nieuweling Elias De Wael in actie. Hij nam deel aan de chronorace Gomzé-Andoumont oftewel 'La Bataille des Ardennes', een chronorace over 60 kilometer, in de categorie 16-18 jarigen. Daarin werd Elias knap derde . Hierdoor werd hij ook eerste Nieuweling. Elias heeft dus de slag om de Ardennen overleefd en is zeer tevreden.

Op OLV-Hemelvaartsdag, 15 augustus, achtte Belofte Yenzy Anthuenis zijn moment gekomen om nog eens een marathon te rijden. Hij koos ervoor om aan de start te staan van de 'BeMC-marathon' die werd verreden om en rond Bertrix. Yenzy koos voor de vijftig kilometer wedstrijd. Het parcours was weliswaar ineens drastisch veranderd door de hevige regenval tien minuten voor de start. Sommige stukken bergop waren zelfs niet te berijden. Toch wist Yenzy te eindigen na 2u19min. op een verdiende achtste plaats op 55 deelnemers. Knappe prestatie na tien dagen hard werken op de Lokerse feesten!

Volgend weekend is er alweer een Ssang Yong Benelux Cup in het mooie Kluisbergen. Iedereen welkom, het is vlakbij ….. Tot dan.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Ssang Yong Benelux Cup Houffalize

dinsdag 1 augustus 2017 09:09:16 Europe/Berlin

Het Belgisch Kampioenschap is nog maar pas verreden of er staat alweer een kanjer van formaat te wachten: de Vayamundo MTB Cup Houffalize, een onderdeel van de Ssang Yong Benelux Cup, in het mekka van het mountainbike. Om en rond het hotel Ol Fosse d’Outh zal het gebeuren op de schitterende 4,7 kilometer lange omloop. Prachtig parkoers met de welbekende en in sommige omstandigheden gevaarlijke wortel-afdaling, net voor het hotel. No panic, onze renners zijn er klaar voor.

Alweer een vroege start voor de Nieuwelingen. 9u30, dus vroeg uit bed om de nodige caloriën op te slaan en dan richting teamtent voor de opwarming. Daarin bevonden zich Elias en Rhune. Goed gerecupereerd van het BK en klaar om er tegenaan te gaan. 48  renners aan de start om alles van zichzelf te geven. De lange startklim, en dan YES or NO, de fameuze wortel-afdaling, rara wie doet wat …? Rhune kiest voor de A-weg, de wortels dus, Elias neemt de C-weg. Rhune op plaats 25, Elias rond de dertigste plaats. Startronde plus drie volle ronden was de opdracht. Op de technische stukken kon Rhune zijn stuurmanskunsten loslaten en stilaan opschuiven naar de top twintig. Elias volgde iets verderop in positie dertig. Rhune kon zijn opmars verderzetten en finishen op een zéér mooie achttiende plaats. Elias wist zijn plaats te behouden om als dertigste te finishen.  Knap gedaan, jongens.

11u30, start van de Junioren. Hiervoor waren Titus, Leander en Lizander present. 42 renners aan de start, klaar voor hun “battle of Houffalize”. Wie doet wat na het BK…? De wedstrijd - een startronde en vier loodzware ronden - zal het uitmaken. Na de lange startklim nam iedereen de kortste weg via de wortels. Valpartijen gebeuren altijd, gelukkig niet bij onze jongens. Bij de eerste doorkomst zaten onze renners tussen plaats 25 en 35. Hun opmars kon beginnen. Lizander maakte er een lange opmars van en wist zich naar de top zeventien te rijden, gevolgd door Titus en Leander. In de laatste ronde verloor Lizander nog enkele plaatsjes. Titus en Leander konden standhouden. Zo kwam Lizander uit op een knappe twintigste plaats. Titus finishte 28ste en Leander 34ste. Dit waren Lizander zijn woorden na afloop: “Helemaal achteraan moeten starten maar op het einde van de startklim al heel wat plaatsen kunnen opschuiven. De eerste twee ronden bleef ik opschuiven en reed ik even zeventiende. In de laatste twee ronden een beetje teruggevallen (of de rest versnelde) en zo twintigste geëindigd. Heel tevreden met dat resultaat, zeker na het teleurstellende BK van vorige week.”

15u30. Start van de Elite-Beloften-wedstrijd. 51 moedige renners aan de start van een uitdagend parcours. Do or die? We’ll see …  na de startronde en zes volledige ronden. Aan de eerste wortel-afdaling was de doorkomst als volgt : Bram, Ignace, Onno en Tom, beginnend op plaats 31. Een ronde verder, bij een diepe jump raakte de band van de velg bij Tom, waardoor veel lucht verdween. Een stop in de technische zone was noodzakelijk. Bram , Ignace en Onno  begonnen stilaan op te schuiven naar de top 25. Pech voor Onno die ook lek reed en een reservewiel diende op te halen in de technische zone. De volgende ronde kon Bram aansluiten op positie 25. Ignace volgde iets verderop op plaats 29. Onno kende wat problemen en moest een aantal plaatsen afstaan. In de laatste ronde wist Bram nog een plaats op te schuiven om zo op een mooie 24ste plaats te eindigen. Ignace finishte als 29ste. Onno bolde over de finish als 36ste gevolgd door Tom op plaats 38.

Ziezo, dat hebben we alweer gehad. Mooie wedstrijden gezien, vol grinta. Op naar de volgende.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Belgisch Kampioenschap Erezée

woensdag 26 juli 2017 09:53:02 Europe/Berlin

'De' strijd om de Belgische driekleur, een jaarlijks gebeuren, waar ook onze renners naartoe leven. Place to be was Erezée, waar enkele maanden geleden ook al een WalloniaCup werd verreden. Een prachtig parcours van 4,2 kilometer waarin alles zit wat een mountainbiker leuk vindt. Lange startklim van ongeveer tweehonderd meter en dan het bos in. Up, down, left, right, …. alles zit erin, 190 hoogtemeters per ronde. Knappe realisatie van Simon Guening en zijn crew. Een dikke merci om het BK te redden. Iedereen was er klaar voor! Na de examenperiode, de ultieme uitdaging om te bewijzen of alles onder controle was.

3....2….1…GO..GO..GO

Drie wedstrijden op zondag zoals we gewoon zijn. We waren er natuurlijk al vanaf zaterdag om ook de jongeren aan het werk te zien. Zaterdagavond werd 'as usual' afgesloten met een barbeque aan de teamtent. Een gezellig samenzijn, met een lekker hapje en drankje en heel wat lekkers voor de renners, want daar doen we het voor. Let’s say “Dare2B-Olympia-MTB Team”-time.

Zondagochtend, 9u30, D-day voor Nieuwelingen Rhune en Elias. Het moment om hun kunnen te tonen. Samen met 45 renners stonden ze aan de start voor hun BK. Yes or no … dat zullen we zien na vier ronden. Goede start van Rhune en Elias. Rhune kon vanop de twintigste plaats sterk oprukken naar de top vijftien. Elias volgde op de 25ste plaats. Rhune had een sterke tweede wedstrijdhelft en kon zijn opmars flink doorzetten. Op die manier kon hij zéér knap finishen op de twaalfde plaats. Elias eindigde op een 27ste plaats.

Volgende afspraak was 11u15: de start van de Junioren Titus, Leander en Lizander. Ook zij stonden gespannen aan de start. 42 starters waarvan Titus sterk uit de startblokken schoot. Hij zat meteen rond de vijftiende plaats, gevolgd door Lizander en Leander. Vijf ronden zou de wedstrijd duren. Hard labeur voor deze jonge snaken. Beetje bij beetje begon het zware klimwerk zijn tol te eisen en kwam iedereen op zijn positie terecht. Titus eindigde op een 21ste plaats, gevolgd door Lizander op plaats 25 en Leander op plaats dertig.

Last but not least, om 15u00, de start van onze Beloften Yenzy, Onno, Tom, Bram en Ignace. De start volgde vijf minuten na de start van de Elite-renners. 35 Beloften zouden uitmaken wie de tricolore-trui zou mogen aantrekken. Hiervoor moesten ze gedurende zeven ronden alles eruit persen. Snelle startklim en dan rechtsaf, het bos in waar alles op een lint werd getrokken. Bram, Ignace, Onno, Yenzy en Tom konden eraan beginnen. Al snel waren de topfavorieten weg, maar dan vormde zich een mooi Dare2b-Olympia-treintje van vier renners: Bram, Ignace, Yenzy en Onno waren de passagiers. Onno moest als eerste afhaken wegens buikkrampen, maar kon gelukkig toch in de wedstrijd blijven. Na een uur wedstrijd was er een zware valpartij van Yenzy, die meteen ook de wedstrijd moest verlaten. Onderzoek in het hospitaal wees op een zware verstuiking van de pols en gelukkig geen breuk. Veel beterschap Yenzy. Van het treintje bleven nog enkel Bram en Ignace over. Dit bleef zo tot de laatste ronde. Dan brak de veer bij Bram en moest hij de rol lossen. Ignace zette zijn opmars verder en wist een zéér mooie dertiende plaats te bemachtigen. Even later bolde Bram als zeventiende over de meet. Onno finishte als 25ste en Tom als 26ste.

We hebben drie zeer mooie wedstrijden gezien, waarin iedereen het beste van zichzelf heeft gegeven. Proficiat Dare2b-Olympia-jongens! Alvast ook een dikke proficiat aan alle nieuwe Belgische kampioenen!

Nu even uitrusten want volgende week is de afspraak in het welbefaamde Houffalize.

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Flanders XCO Paal

maandag 3 juli 2017 12:43:09 Europe/Berlin

De derde manche van de Flanders XCO-series werd dit weekend verreden in het Limburgse Paal. Het was geleden van 2014 dat onze renners daar aan de start kwamen. Nu waren ze met zeven renners present. Een mooie organisatie van de Klitsbergbikers. De regen van de afgelopen dagen maakte het parcours wel een beetje glibberig. Een enorm verschil met de parkoers van de afgelopen weken. Maar ja, so be it, het parkoers is op het  moment van de start voor iedereen hetzelfde. 220 hoogtemeters per ronde, genoeg om dit een mooie maar zware omloop te noemen. 

10.45u start van de Nieuwelingen. Een thuis-wedstrijd voor Rhune Clynen, die op een boogscheut van het parkoers woont. Collega-renner Elias De Wael was ook van de partij. Na de afgelopen examenperiode zat de spirit er goed in. 36 renners aan de start, goed voor vijf ronden mountainbike-plezier. Iedereen goed gestart en door de eerste 90°-bocht gekomen. Rhune deed het zeer goed, meteen in de top vijftien, gevolgd door Elias. Halfweg koers was er een zware valpartij en werd besloten om de drop te sluiten zodat  de hulpdiensten hun werk konden doen. Een ronde later werd deze weer geopend. Rhune rukte op naar plaats veertien. Elias had te kampen met maagproblemen, maar wist toch door te bijten en te vechten voor zijn plaats. Na vijf ronden finishte Rhune als veertiende, Elias finishte als 25ste.

13.00u start voor de Junioren. Titus Top, Leander De Baere enLizander Cardyn waren present. Kon Lizander zijn opmars van vorige week doortrekken? Dit zouden we weten na zes ronden, gestreden door 33 Junioren. De regengoden waren ons niet gunstig gezind op dat moment. De regen viel er netjes uit… Een  valpartij in de start zorgde voor enige problemen, maar iedereen kon verder. Lizander was op weg naar de top tien, gevolgd door Titus en Leander. De nodige regenval zorgde voor enkele problemen. Lizander verloor enkele plaatsen, maakte kennis met een “boom”, maar kon zijn weg verder zetten. In zijn spoor volgde Titus op enkele meters. Het zou een wedstrijd in de wedstrijd worden … Uiteindelijk wist Lizander toch het laken naar zich toe te trekken en te finishen op een knappe vijftiende plaats. Titus finishte als zestiende, gevolgd door Leander als 22ste

15.00u start van de Elite-U23 reeks. 22 moedige strijders aan de start, waaronder Onno Top en Tom Hulme. Ook hier een gedrum en gewring in de start, maar iedereen kwam er goed door. Op hun menu stonden zeven ronden, met dus de nodige hoogtemeters. Onder de deelnemers bevond zich ook Kevin Pauwels, de er vrij snel de pees op legde en het tempo zéér hoog opvoerde. Onno en Tom reden hun eigen wedstrijd. Tom had halfweg koers af te rekenen met een astma-aanval, waarbij hij geholpen werd door omstaanders, waarvoor  een welgemeende “dank u”. Onno vertelde na afloop dat het een zéér zware wedstrijd was, en waarbij het nodig was om bij elke afdaling zoveel mogelijk te kunnen recupereren. Na zeven ronden wedstrijd finihte Onno als achttiende algemeen en achtste belofte.Tom behaalde de 21ste plaats algemeen en elfde plaats belofte.

Ziezo, de Flanders XCO-series Paal zit er weer op. Het was een mooi weerzien na enkele jaren afwezigheid. Prachtige organisatie!

Volgende afspraak  is het BK in Erezée. Tot dan.

 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Flanders XCO Moerbeke & RDHF Malmedy

dinsdag 27 juni 2017 15:17:49 Europe/Berlin

Flanders XCO-series @ Moerbeke-Waas. Zoals het is: nul hoogtemeters, een track van 3,3 kilometer met een carrousel (spinnenweb-track) op het middenplein. Veel stof en los zand, een plattelands-parkoers, maar er moet wel gestreden worden. Vooral voor de Oost-Vlamingen, want  voor hen werd in deze wedstrijd de kampioenentrui van Oost-Vlaanderen uitgedeeld. Spanning  genoeg om mooie wedstrijden te zien. Deze manche komt jammer genoeg vlak na het einde van, voor sommigen zelfs nog midenin, de examenperiode. Is de conditie nog OK of niet?

Om 11 uur de start van de Nieuwelingen, met Elias en Rhune. Veertig strijdwaardige starters klaar voor zes ronden. Allebei goed gestart. Rhune maakte een drietal valpartijen, maar wist toch terug te vechten. Haasje over met Elias, welles nietes,… en uiteindelijk wist Rhune toch te finishen als 21ste, gevolgd door Elias als 23ste. Elias wist hierbij wel de vierde plaats te behalen in het Provinciaal Kampioenschap. Knappe resultaten!

Net na de middag, om 13 uur, was wel een speciaal moment. Een heroptreden van Lizander Cardyn na een gecompliceerde vingerbreuk in de eerste WalloniaCup in Dinant en out of  race tot vandaag. Lizanders 'honger' om terug te koersen was enorm  en hij was dan ook zeer blij om terug in de Dare2b-groep te  zijn. Lizander trainde zich letterlijk kapot op de 'rollen' en was superblij toen hij het groene licht kreeg om terug op zijn 'habitat Olympia-bike' te mogen trainen. Vandaag dus de eerste grote test of alles 'up-t-date'  was. Eveneens aan de start waren Leander De Baere en Titus Top. Ook voor hen een wederoptreden na de examenperiode. Ze waren met 33 aan de start. Allemaal goed vertrokken. Lizander als allerlaatste, omwille van geen deelname in de vorige wedstrijd. Snelle start van Titus, gevolgd door Leander en Lizander. Na enkele ronden sloeg de motor van Lizander helemaal aan en kon hij aan zijn opmars beginnen. Eén voor één begon hij renners op te rapen. Ook Titus en Leander reden een knappe wedstrijd. We mogen niet vergeten dat zij allemaal net uit de examens komen. Lizander kwam als zeventiende over de finish, gevolgd door Titus als achttiende en Leander als twintigste

Om 15 uur de start van de Beloften. Onno, Tom, Bram en Ignace waren present. Ook hier was de examenperiode nog niet helemaal afgewerkt, Bram moet nog twee examens afwerken in de volgende week (dus echt tot het gaatje 30 juni). Ook hier was spanning voor de Oost-Vlaamse titel.

Ze stonden met 22 renners aan de start. As leeuwen stormden ze naar de eerste bocht naar rechts. Iedereen overleefde de eerste doortocht. Bram kwam als eerste door, gevolgd door Ignace, Onno en Tom. Al snel maakte Ignace enkele valpartijen. Na de derde valpartij besliste Ignace dan ook om uit de wedstrijd te stappen. Ondertussen was het een wedstrijd in de wedstrijd. Bram reed intussen op de derde plaats voor het Provinciaal Kampioenschap. Hij had een goede bondgenoot aan Leonard Van Dessel. Hierdoor kwam de tweede plaats  voor het PK in zicht. Doorbijten,afzien en volhouden was de boodschap. Ondertussen moest ook Onno Top de wedstrijd staken. Hij werd misselijk en nam de slimme beslissing om uit de wedstrijd te stappen. Bram kwam uiteindelijk als vierde Belofte over de finish, meteen goed voor een tweede plaats in het Provinciale Kampioenschap Oost-Vlaanderen. Tom finishte als zevende Belofte.

Knappe prestaties van onze renners ! Toch alweer een zilveren medaille op het Provinciale Kampioenschap!

Raid des Hautes Fagnes, Malmedy

MAAR, er was  méér. In Malmedy reed Yenzy Anthuenis zich naar een gouden medaille bij de Beloften in de marathon Raid des Hautes Fagnes. Alweer een superprestatie van Yenzy, waarmee dit reeds zijn derde  overwinning is dit seizoen. Na afloop wist Yenzy dit te vertellen: "Mijn wedstrijd begon goed. Ik zat direct mee in de kopgroep. Eéntje was er sterk, die moesten we laten rijden. Boven op de startklim kwamen we dus met vier. In dit groepje kon ik blijven zitten tot de laatste vijftien kilometer. Dan was er een strijd met nog een andere belofte. Ik voelde dat hij het lastig kreeg en niet meer kon overnemen.Op de voorlaatste helling hield ik een zéér strak tempo aan. Meteen had ik een gaatje, wat ik kon vast houden tot aan de finish. Zeer tevreden met deze overwinning."

Dikke proficiat voor Yenzy!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Raceweekend: Marathon Flobecq - GSkin Wallonia Cup Baraque Fraiture,

maandag 12 juni 2017 09:28:29 Europe/Berlin

Alweer een dubbel weekend. Yenzy Anthuenis op zaterdag en Elias De Wael en Ignace Sack op zondag. Druk druk druk …..

Belofte Yenzy Anyhuenis, kwam afgelopen zaterdag aan de start van de Chronorace van 80 kilometer in het Waalse Flobecq, net over de taalgrens, een onderdeel van de Transcollines-wedstrijden.

Een chronorace, dus dat wil zeggen alleen vertrekken en je eigen tempo zoeken. Dit is iets waar Yenzy zeer goed in geslaagd is. In eerste instantie werd Yenzy op de tweede plaats  gezet in de uitslag, maar na controle van de tijdsregistratie werd Yenzy terecht de overwinning toegewezen. Goed, beter, …best! Hij finishte na 3 uur 26 minuten met een gemiddelde van 23,8 km/u. Na afloop van de wedstrijd wist Yenzy te vertellen dat hij hiermee zeer tevreden is. Nu voorbereiden naar Raid des Hautes Fagnes te Malmedy, was zijn afsluiter. "Ik wil alvast een beter resultaat dan vorig jaar (vierde)". Dat belooft. Goed bezig Yenzy!!

Een beetje verderop, eumh zo een 210 kilometer, stonden op zondagmorgen Elias De Wael en Ignace Sack aan de start van de laatste manche van de GSkin Wallonia Cup aan de Baraque Fraiture, het hoogste topje van de provincie Luxemburg. De top ligt op 651 meter hoogte, dus onze renners wisten wat hen te doen stond. Ze kregen alvast de morele en mentale steun van hun studerende collega’s die tussen de boeken zaten verstrengeld.

Op een zwaar en lastig, maar oh zo mooi parcours stonden 37 nieuwelingen aan de start. Ik laat Elias aan het woord om zijn wedstrijd te beschrijven: "Afgeroepen als vijftiende op de derde rij. Mijn start was goed, maar ik werd verschillende keren opgehouden. Ongeveer als 26ste doorgekomen na de start. Dan de hele tijd posities opgeschoven. Skipiste bolde voor geen meter omhoog, afdalingen gingen heel goed. Laatste ronde, een beetje verval. Voorlaatste en laatste afdaling zeer rap proberen doen, goed gelukt. Voorlaatste en laatste klim alles gegeven, met resultaat achttiende van de 37. Ben er tevreden mee."

Om 15.00u stonden er 24 Elites en Beloftes aan de start van het, voor hen, nieuwe parcours op de skipiste van de Baraque Fraiture. Een premiere, maar daar wisten ze wel raad mee. De opdracht was zes ronden te overbruggen. Ignace had een geweldig goede start, een kopstart. Halfweg koers speelde de onderrug een beetje op, maar naargelang de wedstrijd vorderde kon hij toch nog een vijftal plaatsen goed maken om als zevende Belofte te finishen. Hiermee behaald hij ook de zevende plaats in het eindklassement. Knappe prestatie. 

Op naar de volgende wedstrijden, het Provinciaal Kampioenschap te Moerbeke-Waas. Iedereen is alvast welkom.

 

Geplaatst in Nieuws door Jurgen Groenwals

Artikelen 1 tot 10 van 28 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3