Race-weekend 27-28 augustus

maandag 29 augustus 2016 23:28:53 Europe/Berlin

Afgelopen weekend werd er op verschillende fronten gestreden.

Zaterdag stond Yenzy Anthuenis aan de start van de Juniorenwedstrijd op de weg te Kalken. 89,6 kilometer aan een gemiddelde snelheid van 37,3 kilometer/uur. Yenzy streed mee tot de laatste kilometer voor plaats dertien, maar een val net voor hem besliste er anders over. Meer dan een 28ste plaats op 58 deelnemers zat er niet in. Toch zeer tevreden keerde Yenzy terug richting Daknam.

Zondag stond Ignace Sack aan de start in Zoetermeer. ’s Ochtends nog een fikse regenbui, waardoor het parcours er behoorlijk zwaar bij kwam te liggen. Pechdag voor Ignace, lekke band in de vierde ronde en game over. Zijn commentaar was: "Zwak,… slecht gevoel en geen souplesse. De voorbereidingen waren nochtans OK tot en met woensdag. Het warme weer heeft wat roet in het eten gegooid."

Iets dichter bij huis verging het Tom Hulme beter. Hij startte in de ATB-cross in Meerhout.

Dit is zijn verslagje:

"Vandaag als pauze tussen het studeren de ATB-cross in Meerhout gereden, een organisatie van mountainbike-team Meerhout. Nog getwijfeld om te starten gisteren door spierpijn maar dan toch beslist om te starten als training en dan te zien. Mijn start was niet super en net toen ze vooraan begonnen weg te rijden maakte ik een schuiver. In elfde positie kwam ik terug in gang en zo de inhaalrace begonnen, de eerste twee zaten te ver maar ben uiteindelijk nog tot de derde plaats kunnen klimmen en dus het derde schavotje op het podium mogen vullen. Zalig dagje, de form begint nu te komen!"

Ziezo, alweer een mooi weekend achter de rug.

Labels:

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals