Yenzy Antheunis in Roc d'Ardenne

woensdag 3 mei 2017 09:31:42 Europe/Berlin

Afgelopen zaterdag stond de Roc d’Ardenne, een marathon van 57 km en 1520 hoogtemeter op het programma van Belofte Yenzy Anthuenis. Ze stonden met meer dan 1300 deelnemers aan de start, waaronder kleppers zoals Kevin Van Hoovels,een gevestigde Belgische waarde in het mountainbiken, Michiel van Aelbroeck, een marathon-man pur sang, Robby De Bock strandrace-collega van Yenzy,…. en nog zoveel meer kanjers van renners.

Kon Yenzy zijn mannetje staan in dit “sterk” deelnemersveld?

En of …... Yenzy reed één van zijn beste races en mocht met opgeheven hoofd terugkijken op een zeer geslaagde Roc d’Ardenne 2017. Hij behaalde een zéér mooie zesde plaats algemeen en mocht als tweede op het podium bij de U23-reeks. Een knalprestatie!!

Dit was zijn commentaar na de wedstrijd: "Alles verliep goed van bij de start, ik kon goed aanklampen bij de top tien en dat bleef zo gedurende de hele wedstrijd. Af en toe had ik het moeilijk als Van Hoovels en Gadret doortrokken bergop, maar ik heb stand kunnen houden tot op tien kilometer van de aankomst. Dan was het nog een strijd voor de overwinning bij de beloften met Milan Levecke, nipt verloren en als zesde algemeen gefinished. Ik ben dus ben zeer tevreden​ over mijn wedstrijd.

Geplaatst in Nieuws door

Jurgen Groenwals